Botulinum Toksin Nedir?
Clostridium Botulinum bilinenin aksine “yılan zehiri” değildir. Labaratuvar şartlarında Clostridium botulinum adlı bir bakteriden elde edilen bir toksindir. Çeşitli tıp alanlarında kullanılan toksinin kırışıklıklar üzerine olan etkisi, migren tedavisi amacıyla uygulanan hastalarda ortaya çıkan sonuçlar sayesinde keşfedilmiştir. Hastalar uygulamadan sonra aynı zamanda alın bölgelerindeki kırışıklıklarının da azaldığını ifade etmişlerdir. Bu etkinin keşfi sonrasında Botulinum Toksini estetik dünyasında yüzdeki kırışıklıkları azaltmak/ortadan kaldırmak amacıyla yoğun bir şekilde kullanılmaya başlamıştır.
Dünya istatistiklerine göre antiaging amaçla uygulanan en popüler kozmetik tedavi yöntemidir. Aynı zamanda hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu, sonuçların en kısa sürede ortaya çıktığı ameliyatsız estetik uygulamaların başında gelmektedir.
Uygulama Nasıl Yapılır?
Kırışıklıkları oluşturan hareketlerden sorumlu yüz kaslarına çok az miktarda, ince uçlu özel enjektörler yardımıyla Botulinum Toksin uygulanır.
Uygulama İşlemi Ne Kadar Sürer?
Ortalama 10 dakikadır.
Etkisini Nasıl Gösterir?
Sinir ve kas arasındaki iletişimi engeller. Bu sayede uygulandığı kaslarda gevşemeye ve kasların üzerinde kırışıklılarda düzleşmeye neden olur.
Botulinum Toksin Ağrılı Bir İşlem midir?
Uygulama esnasında minimal, tolere edilebilecek düzeyde ağrı hissedilebilir. Bu ağrı işlem öncesi uygulanabilecek lokal anestezik kremlerle daha da hafifletilebilir.
Kullanım Alanları;
Kaş Arası Uygulaması
Alın Uygulaması
Göz Kenarı (Kaz ayakları) Uygulaması
Ağız Çevresi
Çene Uygulaması
Boyun Uygulamaları
Masseter Kası
Ayrıca klasik kullanım alanlarının yanı sıra boyun, dudak üstü, dekolte ve yanak bölgesindeki ince kırışıklıklara da uygulanmaktadır.